dinsdag 27 september 2011

Dag 1: Op naar Orlando

Afgelopen week hebben we nog veel werk verzet,  er is toch nog veel gebeurd.
De laatste dingen mbt het werk geregeld, Discovery Cove Tickets aangeschaft, met Jasper naar het ziekenhuis geweest. Jasper heeft inmiddels loopgips, maar moet vandaag nog naar het ziekenhuis, daar gaan ze kijken hoe het gaat met zijn voet.

Mandy heeft op weg naar het werk ineens een afslaande fietser onder haar Snorscooter,  een jonge knaap met een hoofdtelefoon op, had niet achterom gekeken en wilde oversteken naar de andere kant van de weg.. Dit ging niet want daar reed Mandy en de knaap zat zomaar dwars op de scooter.. Mandy schoof flink onderuit, en heeft wel wat blauwe plekken op haar boven been en elleboog en schouder. Ze heeft niks gebroken maar wel behoorlijk pijnlijk, de jongen mankeerde niet zo veel, gelukkig maar. Het was een nette knaap die direct zijn verontschuldiging maakte, en zijn telefoonnummer gaf. Uiteindelijk wel wat schade aan de scooter, de pijn is na de 3e dag alweer te doen, en dit in de vliegtuigstoelen ..

koffersontbijt

Gisteren de koffers ingepakt, de spullen opgeladen, camera’s in de handbagage, diverse prints gemaakt en we zijn klaar voor de reis. Om 8:30 staat de taxi voor de deur, we nemen afscheid van Jasper, en we zullen elkaar weer zien in Orlando.. De rit naar Schiphol gaat vlot, ondanks wat file, zijn we 25 min later al bij de incheck balie.
De koffers worden ingeleverd en binnen  no-time zijn we al achter de douane, voor mij begint dan de vakantie, we gaan ontbijten bij Mc Donalds..en lopen langs de winkels..

Tegen 10:45 lopen we richting Gate 6 voor onze vlucht met Continental Airlines..
Wanneer we er aankomen staat deze al te trappelen als een veulen.

continental

Na de standaard vragen over wie de koffer heeft ingepakt, wie heeft de tickets betaald, mogen we door de scan. Niet heel veel later begint het boarden, en we hebben plekken op rij 8. Deze premium plekken hadden we al ver van tevoren aangeschaft om heen lekker ruim te vliegen. Wanneer we lekker zijn geïnstalleerd komt er een stewardess even bij ons zitten, met de vraag of we eventueel premium plekken willen op stoel rij 20.. er is namelijk iemand met een rolstoel, stoel rij 8 is heel geschikt hiervoor, een uitstekende plek voor een rolstoeler.

De stewardess verteld dat Continental het geld zal terug gestorten, en ze bieden de rij 20 gratis aan voor ons tweeën ook dit zijn premium plekken bij de nooduitgang. De beenruimte is zeker niet minder. We gaan hiermee akkoord…
beenruimtewe gaan

eten Dan gaan we naar de startbaan, en niet veel later zijn we onderweg, we vermaken ons met wat film kijken, muziek luisteren..

Het vliegtuig eten wordt langs gebracht, daar kunnen we kort over zijn.We doen het ermee, in de wetenschap, dat er veel heerlijk eten op ons wacht de komende weken. Het zitten gaat Mandy goed af, daar ben ik blij mee, anders wordt de reis helemaal zo een onderneming.

Na het eten kijken we de films af,  prima in-flight entertainment trouwens grote schermen en zeer veel film keuze via een touch-screen. Het is rond het vliegtuig schitterend weer  ..

CIMG2699 

CIMG2701

Ik vermaak me nog met wat spelletjes, Mandy met een boek, tegen 15:00 locale tijd landen we op Washington. Het is er behoorlijk druk,  vinger afdrukken, de koffers opnieuw aanbieden, schoenen uit de scan in wanneer dit klaar is loopt het tegen 16:30. We hebben geluk met de Gate, we komen aan bij C-6 en we moeten ons melden bij Gate C-11 naar Orlando. We staan op het bord.. en deze geeft aan On Time.. dat gaat lekker. Nog heel even en we zijn  weer in Orlando.

We bellen op Washington met Jasper hoe gegaan is in het ziekenhuis, de foto’s zijn goed hoewel ze niet helemaal zeker van de kruisbanden zijn, gaat het behandel plan gewoon zoals besproken met ons. Het gips gaat er wel af, maar wordt dan vervangen op 14 Oktober  voor afneembaar gips, als hij even wil zwemmen dan schijnt dit te kunnen.

Daarna halen we wat bij Wendy’s en wanneer we dat op hebben voegen we ons bij de Gate. De vlucht naar Orlando gaat voorspoedig… de landing zet in tegen 20:00 uur, we halen de koffers en kunnen Orlando ruiken.

Echt geen Upgrade Bij Alamo wordt nog heel even onze geboekte Fullsize Suv te upgraden richting een Escalade, echter de Fullsize Suv voldoet.

Wilt U echt niet eens wat anders, ze prikkelen je met je eigen historie…
Nee het is goed zo.

Bij de Kiosk staat een vriendelijke heer, pakt mijn papieren aan en roept wat ffar heb je ..
Er is een Tahoe, een Ford Expedition, en een Nissan Armada. We kiezen voor de Nissan, weer eens wat anders, nu ik erin rijdt kan ik  me niet voorstellen dat dit formaat Fullsize Suv is, het lijkt qua lengte ook wel op een Suburban.. het zal wel.

Kerstboom We rijden met het slagschip in het donker naar de Publix, waar alle knoppen voor dienen ik heb geen idee nog, Mandy ziet me stuntelen en maakt een foto van het dashboard, het lijkt wel een kerstboom.

Wanneer we bij de Publix aankomen halen we koffie, water, orange juice, en eten voor morgen ochtend. Dan hoeven we niet direct de deur uit en kunnen we rustig beginnen. Mandy pakt de koffers alvast uit, ik maak het restantje blog af..

We zijn er… de vakantie kan beginnen .. Rick & Mandy

32 reacties:

Pieter en Petra zei

Jullie zijn nu ook gearriveerd dus 'the gang' is nu kompleet. Alles is goedgegaan lees is en de auto is ook niet verkeerd ;-)

Talk to you soon !!

Groetjes,
Pieter & Petra "PenPe"

Unknown zei

Welkom hier bij de Club van Florida gangers
Jammer we hebben elkaar net gemist op MCO wij waren daar om Mo weg te brengen.
Volgens Joke heb je wel de regen uit Holland in je koffer gedaan.
Dat was nou niet zo leuke aankomst,maar goed jullie zijn ook weer in je tweede huis geariveerd.
We zien elkaar op de meeting
Gerrit/Joke & Peter

de brabertjes zei

fijn dat jullie er zijn we zijn benieuwd naar jullie avonturen en gaan het zeker volgen.
heel veel plezier.

Marja en Tony zei

Wat heerlijk om na zo'n "gratis reisje dan op vertrouwde bodem te staan!"
Ik dacht eerst nog dat je een foto van de cockpit in het vliegtuig had gemaakt...., daar zijn jullie wel een paar dagen zoet mee om uit te "vogelen!"

Have Fun
Groetjes Marja

Saskia zei

Hé jullie zijn gearriveerd, heerlijk. Door de warmte zal Mandy zich ook snel weer beter voelen maar dat is even schrikken zo vlak voor de vakantie.

Geniet ervan, ik geniet mee vanuit een nu nog redelijk zonnig Nederland...
Have Fun!!
Saskia

Anoniem zei

Eindelijk zijn jullie dan aan de beurt. Jullie tijd om te genieten van heerlijk Orlando. Het is jullie dan ook van harte gegund. En Mandy zal zeker sneller herstellen van haar blessure in de sunshine state. Ik wens jullie een onwijs mooie vakantie toe en ik zit er iedere dag klaar voor om mee te genieten hoor.

Groetjes Sonja en fam.

Alfons, Mirijam en Manon zei

Fijn dat alles zo voorspoedig is verlopen, nu kan het genieten weer beginnen. Heel veel plezier de komende weken.

Anita zei

Wat fijn dat jullie er zijn na een voorspoedige reis. Heerlijk dat we de komende weken weer kunnen meelezen, je verhaal leest zo fijn en herkenbaar.
Gelukkig dat de aanrijding met Mandy goed afgelopen is en Jasper straks ook lekker kan genieten.
Gave auto heb je meegekregen.
Heel veel plezier gewenst.
Groetjes
Anita

Jan Judy zei

Vanuit mistig Bolsward wensen wij jullie een hele fijne vakantie,lekker genieten en hopelijk een heerlijk zonnetje op je zere blauwe plekken Mandy daar knap je echt van op.
Wat hebben jullie een vette bak zeg!!!!mag ik ook een keer?????? als ik kom.
Verder heb ik ook goed nieuws,onze Eefje is terug ben zo blij.
Nou lieverds we gaan jullie volgen en kunnen niet wachten op de eerste plaatjes,liefs Papa en Mama.

Teleton zei

Na een spannende aanloop gelukkig toch weer en perfecte afsprong en een uitstekende landing op MCO. Heel veel plezier gewenst!

Tiana zei

Weer gearriveerd, met een leuke mazzel in het vliegtuig! Ook ik dacht aan een foto van de cockpit ;-)
Veel plezier!

Patrick en Anita zei

Ooooow dat klinkt weer goed allemaal. En dan nu kan het genieten beginnen.....Veel plezier

Cynthia en Theo zei

Dat is een voorspoedige reis geweest,mooie auto ook.
Het genieten kan beginnen fijne vakantie verder.

Anoniem zei

De vakantie is dan toch begonnen! Gelukkig valt het met Mandy allemaal mee. Zou toch een domper zijn geweest op de vakantie. Wel nog even wat foto's van de villa maken ;-)

groetjes

Demelza & Milan zei

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en zal trouw iedere ochtend met een kop koffie op het werk jullie blog gaan lezen!Heerlijk have fun en genietse.

Michel en Cariene zei

Wat een rot aanloop naar de vakantie maar gelukkig ging de vlucht goed.Nu alleen nog maar genieten geblazen!Zal jullie trouw volgen.

2theusa/Christa zei

Goed te lezen dat jullie weer "thuis" zijn. Nu kan het genieten beginnen.
Lekker grote auto, ben benieuwd naar de foto. Hij zal wel nog meer dorst heeft als de Nissan die wij hebben gereden in Florida.

Groet Christa

Anoniem zei

De aanloop naar de vakantie ging niet helemaal soepel. Maar hopelijk valt alles verder mee. Jullie zitten er nu dus have fun, wij gaan jullie volgen.
Barkies

SasEs zei

We gaan het volgen, de reis is in iedergeval wel goed verlopen.
De auto is aan het dashbord te zien ook in orden, dat wordt morgen een dagje studeren waar alles voor is.
Geniet verder, wij genieten mee.

derrobbie zei

Mooi dat de reis goed is verlopen. Wij wensen jullie heel veel plezier daar en gaan jullie zeker volgen.

Groetjes Robert en Angelique

Yvonne en Rob zei

Wel prettig zoveel beenruimte. Vond ik bij UA wat tegenvallen. Misschien een idee voor volgend jaar'....
Nou en nu Orlando onveilig gaan maken dan maar!!
Have Fun en ook veel zon!

Twinmom1995 zei

Het zal je toch gebeuren een paar dagen voor vertrek een ongeluk en dan ook wat breken. Gelukkig was dat niet het geval en gaat het al wat beter.
De reis is verder voorspoedig verlopen zo te liezen dus het genieten kan nu weer beginnen. Heel veel plezier!

Jackie zei

Niet meer zo maar die ongelukjes he.....gelukkig is alles goed gegaan en ik ben weer meegevlogen..heerlijk dat jullie weer op het bekende stekje, nou ja, stekJe,...zijn...
Wij verwachten natuurlijk weer heerlijke foto sessies en verslagen......

xx jacky en peter

Joyce zei

Super om jullie avonturen te lezen, ben ZEER benieuwd naar al jullie avonturen en vooral jullie enthousiaste tips ! Voor nu; jullie auto ziet er super uit zeg, veel plezier

Hans zei

Wat tof dat jullie een leuke vlucht gehad hebben.
Geniet ervan.
P.S. : leuke auto zeg.

Mvg Hans & Francisca

Monique zei

Hoi Mandy en Rick. Wat een pech buuf! Slecht begin van je vakantie. Maar ik lees dat je al begonnen bent in een boek. ;)
Vreselijk gelachen om de foto van de auto. Het lijkt van binnen wel de cockpit van een vliegtuig!
Veel plezier.....
Monique

Gerrie zei

Zo te zien gaat alles al weer op rolletjes. Wel lekker uitrusten he, we zien jullie morgen bij Discovery Cove.

Alex zei

Was een voorspoedige reis zonder problemen. Balen van de schuiver van Mandy. Hopelijk heeft ze er geen last meer van in Orlando. Anders maar regelmatig masseren en wat extra verwennen.
Enjoy your holiday, ik volg jullie op afstand !

Ronald zei

Jullie zijn lekker aangekomen na een vlot verlopen reis.

Heel veel plezier in Orlando en laat ons lekker meegenieten.

Gr. Ronald

MattRob zei

Ik loop nog even wat achter, maar ga snel bijlezen ! Mooi om de vakantie te beginnen met ontbijt bij de McDonalds ! Vlucht soepel gegaan, mooie vliegtuigen altijd van Continental. Ben benieuwd naar de plaatjes van de auto, maar zal ik vast op de volgende dagen tegenkomen. De 'cockpit' is in ieder geval indrukwekkend. Heerlijk dat jullie er weer zijn !

Tj2travel zei

Veel plezier hé!

Sunshineman zei

Beste Rick en Mandy, ik pik jullie blog aan de late kant op, maar dat maakt het plezier er niet minder om. Wat ook helpt is het ongelofelijk mooie weer hier op dit moment, en mijn Floridamuziek terwijl ik jullie lees. Geniet ze!

Een reactie posten

Wat leuk dat je een berichtje plaatst.