zaterdag 15 oktober 2011

Dag 19: Wekiwa Springs State Park

Gisteravond zaten we tijdens het eten bij Kobe naast een stel ( Wendy & Jerry ) wat in Orlando woont, we raakten in gesprek, wat ons naar Florida toe trok.. We vinden alles leuk, ook het wandelen in de state parks,  Jerry  vertelt dat kayakken in Wekiwa Springs een No Brainer is dit moesten we nog zeker gaan doen… Op het einde krijg ik van Wendy haar Visite kaartje.. Het is een Planet Hollywood-kaartje  Manager..  staat erop.
Het adres is van van E. Buena Vista Drive.. op de achterkant schrijft ze met pen  10% Off  en 1st Avail Seat… Wendy…  Ik bedank haar hartelijk, en Jerry voor zijn tip mbt wekiwa Springs !

Vandaag staan we vroeg op,  het lijkt ons helemaal top, rond half negen zitten we in de auto naar Wekiwa  Springs, en nog geen 50 minuten later betalen we 6 dollar park entree. We parkeren de auto helemaal aan het einde bij Wekiwa Springs State Park Nature Adventures, en gaan daar een Kayak huren… half tien gaan we op weg..

RickOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is hier werkelijk heel mooi, je gaat rustig een rivier af soms heel smal door de begroeing, soms wat breder, we zijn lekker vroeg, en er is bijna niemand we hebben water nagenoeg voor ons zelf..  een eenzame roeier komt ons tegemoet.. Geeft mooi aan hoe klein we zijn, en de lelie bladeren zo groot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We zien vissende vogels langs de oever staan, net als in Nederland… alleen de setting is geheel anders..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je roeit hier zo een eind weg, het water is onwaarschijnlijk helder. Er zijn stukken met heel veel waterlelies, en stukken waar boomstammen omhoog komen, vrijwel overal op al die stammen zitten schildpadden te zonnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Op deze boomstam zitten niet alleen Schildpadden er zit ook een legertje alligators te genieten van de ochtend zon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De temperatuur is heerlijk op het water een klein beetje wind, lekkere zon, en de uitzichten zijn adembenemend, het verandert continu, en na elke bocht wil ik eigenlijk alweer weten wat er weer na de volgende bocht komt..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de waterkant gaan de alligators op in de omgeving, we moeten echt goed kijken om ze te spotten.. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer je heel rustig vaart en een beetje uitdrijft kun je ze wel fotograveren. Bij iets teveel geluid, gaan ze onderwater en ben je ze echt kwijt. Hun vermogen op te gaan in de omgeving is gewoon weg perfect..  Je moet soms echt een paar keer kijken alvorens je hem ziet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is heel mooi om deze zonaanbidders te zien, we hebben ook wel gezien dat ze zich zo van de boomstronk in het water laten vallen, en dan weg zwemmen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helaas een druppel op de lens, maar de omgeving was zo mooi …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
dat ik deze twee foto’s met druppel toch maar plaats.
De tijd lijkt op sommige stukken te hebben stil gestaan,  het zou zo maar de  ‘Real-Florida’ kunnen zijn…  in onze beleving, in ieder geval wel!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er is een rustige stroming, en als we de Kayak zo nu en dan uit laten drijven hoor je echt alleen maar het klotsen van het water tegen de Kayak aan.  Verder horen we de dieren in de bomen, en zien we eekhoorns, van de een tak naar een tak aan de overkant springen.. slim zo komen ze dus aan de andere kant. Er zijn echt stukken bij dat takken van de ene boom bijna in de boom van de andere oever groeit.. met een klein sprongetje maken eekhoorns hier dus gebruik van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Na anderhalf uur keren we om, we moeten ook nog terug.. ik had wel verder gewild, maar dan willen straks de spieren niet meer. Op de terug weg komen we wel meer mensen met aan kayak tegen, en hoe dichter het het tegen het middag uur loopt hoe meer mensen we zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelfs een waterfiets hebben we voorbij zien komen… wanneer we richting de kant varen loopt er al iemand om de kano op te vangen, en trekt ons al een eindje de kant op. We stappen uit, de zwemvesten zijn nat, die hadden we in de kano onder onze voeten gelegd. Geen probleem, wel een vraag of we nog wild life hebben gezien en of we genoten hebben … DACHT HET WEL!!  Verder gaat het inleveren van kayak allemaal heel relaxed, we gaan terug naar de kassa halen de borg op, en lopen naar de auto. Het is al tegen 13:00 uur zeg, wat hebben we lang gevaren en wat hebben we weer veel gezien.

Wij moeten beiden even naar het toilet,  nou die zijn hier ook, en ook gewoon schoon! Dan lopen we naar de auto, pakken drinken uit de koelbox, en stappen in.. Ik stel de Garmin in op Thuis… was het maar waar ;-) het is ongeveer 50 minuten rijden, en vlak bij  The Abbey zit een Subway, hier stranden we voor een broodje… hebben we verdiend.

Wanneer we bij de villa aankomen, gaan we lekker gebruik maken van het pooldeck, en zwemmen zeker tot een uur 0f 18:00 het is nog heel lekker, de zon heb je hier tot het laatst. We praten lekker na over deze mega dag, Mandy Skyped met haar Ouders, die zitten om 22:50 nog aan een kippensoep, wij liggen locale tijd  16:50 in en om het zwembad in de volle zon.  Volgens mij Skypen ze een uur… dan lezen we beiden nog wat op internet, doen een Potje Biljart..  tot we honger hebben.

Dan gaan we op weg naar een Chinees Buffet Restaurant, wanneer we eenmaal gegeten hebben en thuis zijn is het alweer tegen 21:30 . Ik maak het blog, Mandy kijkt de voice of hollland..

Het was weer een machtige Florida dag.
Tot morgen…

23 reacties:

Michel en Cariene zei

Wat mooi daar zeg.Iets om te onthouden.Wat leuk ook om te lezen dat jullie zo genieten.

de brabertjes zei

wat laten jullie toch mooie dingen zien van florida.
dat is toch wel heel iets anders dan wat de meeste mensen(incl ons )gaan doen daar.
ik vind het fantaisch om te zien al die natuur daar.
heel fijn dat jullie het met ons wilt delen.

Alfons, Mirijam en Manon zei

Daar zijn wij in een ver verleden ook eens geweest. Idd schitterend, een heel andere wereld, en toch dicht bij Circus Orlando. Jullie zijn niet tot aan de bron gevaren?

Yvonne en Rob zei

Wauw wat een rust straalt daar van uit. De Kano moet alleen niet omslaan......
Prachtige omgeving hoor.
Was weer een mooie dag.
Enjoy!

Saskia zei

Ik val maar in herhaling op jullie blog.... Wat ontzettend mooi en gaaf dat jullie dit durven met al die gators aan de kant.

Top!!

Have Fun!!
Saskia

Anoniem zei

Zo zie je maar weer, een gouden tip van de locals en jullie hebben weer een schitterend park aan het lijstje kunnen toevoegen.
De rust van het park straalt van de foto's af. De weerspiegeling in het water is grandioos.

Anita zei

Wow, wat is dat mooi. Het lijkt me voor onze a.s. reis niet zo'n goed idee met oma maar een volgende keer gaan we zeker ook eens een kano huren en die mooie tocht maken.
Schitterende foto's, chapeau!

Marja en Tony zei

Hopelijk zit je wel als een huis in die kano, moet er niet aan denken dat je omslaat met als dat "gespuis"
Wat ziet het er weer allemaal mooi uit zeg, en spatje op de lens...ik dacht dat het nog wat slaapresten in mijn ogen waren ;-)

Oma zei

Dit zijn mooie opnames genoten.Pa en ma

Petrajessy zei

Prachtig verslag en wat een schitterende foto's daarbij!!! Het is weer genieten vanaf hier!

Jan Judy zei

Wat een gouden TIP zeg het houd maar niet op wat is het daar toch prachtig en wat spannend in zo'n kayak met zoveel wild om je heen bbrrrrr.
Wat een prachtige foto's het moet in het echt helemaal geweldig zijn en het spatje op de lens daar merk je niks van kijk je dwars door heen,heerlijk om zo mee te genieten.
Ik ga de laatste spullen in mijn koffer doen kan maar klaar zijn en het word nu echt in huize Laadstra spannend ben al twee kilo kwijt maar dat zit er zo weer aan met al dat heerlijke eten daar,geniet van deze nieuwe dag en van ons dikke knuffels,papa mama Joeri en Sven.

Cynthia en Theo zei

Schitterende foto's heel mooi park ,we hadden er nog nooit van gehoord gaat op het lijstje .
Het blijft genieten .

Patrick zei

Hoi Rick en Mandy,

Wat leuk om te lezen dat jullie ook zo genoten hebben! Wij vonden het ook een heel mooi park en lekker dichtbij! Je kan er ook heerlijk zwemmen trouwens.

Groetjes
Patrick

Twinmom1995 zei

Wederom prachtige foto's, er was duidelijk weer genoeg te zien.

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Dat ziet er weer prachtig uit allemaal. Wel blijven we het verbazingwekkend vinden dat Mandy haar angst voor het zwemmen met dolfijnen moest overwinnen en hier vrolijk tussen de alligators kayakt. Dat zien wij onszelf toch minder snel doen hoor.....

Veel plezier nog van de Mokummers!

H(EL)EEN zei

Wow dat ziet er ook leuk uit zeg. Mooi park en wederom top foto's. Wij zijn alweer druk bezig met de vakantie van volgend jaar. We weten de datums al. Nog niets van Chris gehoord.

2theusa/Christa zei

Wat een mooi park en wat een prachtige foto's. Wel stoer om tussen al dat wildlife te kanoën, maar super gaaf. Ik ben jaloers....

Groet Christa

Gerrie zei

Dat ziet er mooi uit zeg. Enne druppel op de lens? Ik moest goed kijken.

Groetjes, Ruwin en Gerrie

Bjorn en Anja zei

Jullie hebben ook weer een topdag achter de rug. Wat een rust zeg. Dat is wel iets wat ik mis. We gaan zeker nog eens de rust van Florida bekijken. Zou dit ook iets zijn om met de kinderen te doen? Jullie foto's zijn wederom weer prachtig. Super die spiegeling in het water. gr, Bjørn en Anja

Jeny zei

Wat een leuk verslag, en wat een prachtige foto's.
Hierdoor krijg je helemaal zin om daar ook naar toe te gaan.

Groetjes Jeny

pumi1000 zei

Mooi verslag met erg mooie foto's. Spannende trip in zo'n kayak vooral met die dieren eromheen......

MattRob zei

Prachtige dag zeg, moest weer paar dagen bijlezen, maar was weer de moeite waard !

Joanne zei

I think I may have seen you on October 15 on the Wekiva. I'm a volunteer patrolling the river and I was there that day.

I love your pictures but couldn't interpret much of your narrative other than Wekiwa Springs State Park, "no brainer," and "real Florida." I wish I could read all your comments!

Your pictures are great. It is wonderful when visitors from afar take the time to see something other than the theme parks.

Een reactie posten

Wat leuk dat je een berichtje plaatst.